Skogen i Skolan skyltar i Pers skog på Gotland

11 maj 2017 Skyltarna är utplacerade i en skog som ligger i anslutning till hembygdsgården i Västergarn och som går under arbetsnamnet ”Pers skog”. Skogen tillhör Per Widing som också sitter med i styrelsen för hembygdsföreningen.

Skogen i Skolan skyltar i Pers skog på Gotland

Skylt med Skogen i Skolans faktablad om gran

Initiativet med att placera ut skyltar i skogen görs för att socknen ska bli mer aktiv och tillgänglig.
– Det flyttar in fler och fler barnfamiljer till området, mycket för det nära avståndet till Visby, men ändå ute på landet och vid havet. Det är annars en liten socken som man åker igenom för att komma ner till södra delen av ön. I skogen har vi anlagt en naturstig, ett utegym, en grill och lekplats och har namngett platser som ”mörka stigen”, ”legan”, ”torget”, ”vallen” och några till. Vi vill att barn och vuxna ska kunna få ta del av naturen, fåglar, växter, ljud och intryck. Skyltarna ger en vägledning för ytterligare nyfikenhet, och att upptäcka sin omgivning, säger Ingela Penje.

Hembygdsföreningen är en aktiv förening i Västergarn socken, där Ingela är ordförande sedan 2013.
– Vi arrangerar mycket för gemensamhetens skull, träffas och för att vara tillsammans. Gå gärna in på vår webbplats www.vastergarn.info så kan du kika på vad vi gör där. Vi är glada och tacksamma för att vi fick använda era fina och pedagogiska skyltar i vår skog.

Skylt med Skogen i Skolans faktablad om en

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb