Ny ägare till stor industrilokal i Sävar

11 februari 2020 Det blir koncernen som bland annat äger Sävar Snickerifabrik AB som övertar industrilokalen i Sävar som tidigare användes av konkursdrabbade S Wood AB. Säljare av lokalerna är Södra Skogsägarna ekonomisk förening. / Sävar snickeri

Ny ägare till stor industrilokal i Sävar

– Detta är en viktig pusselbit i vår långsiktiga strategi för tillväxt. Förutom de delar av fabriken som vi själva kommer att använda ska vi också hyra ut lokaler i den till andra verksamheter, berättar Peter Forssell, vd för koncernen där Sävar Snickerifabrik AB, SSC Öhns AB och Sävar Metall AB ingår.

Han är mycket nöjd över att man kommit överens med Södra Skogsägarna om den här lösningen.

– Förutom att lokalen passar oss perfekt öppnar det också upp för nya spännande etableringar i Sävar, säger Peter Forssell.

Peter Karlsson, ekonomichef vid Södra Skogsägarna, gillar också att det blir fortsatt liv i lokalerna.

– Speciellt roligt är att det blir en lokal ägare som har en uttalad tillväxtambition, kommenterar han.

Snabb affär
Det tyska företaget Sörnsen Holzleisten, som drev S Wood, hade hyrt industrilokalen av Södra Skogsägarna sedan den 1 september 2018. S Woods verksamhet i Sävar lades ned sommaren 2019 och den 18 december försattes företaget i konkurs. 

– Affären med industrilokalerna i Sävar har gått snabbt. Den 28 januari tecknade vi köpeavtalet med Södra och den 1 april får vi tillgång till lokalerna, säger Peter Forssell.

En annan stor förändring inom koncernen vad gäller lokaler skedde i mars 2019 när SSC Öhns verksamhet flyttades från Umeå till de 5 000 kvadratmeter stora lokalerna i Sävar. Detta gjordes för att öka synergieffekterna mellan företagen. Flytten ingick som en del i en större strategi med målet att effektivisera företagens arbetsprocesser, kunna utveckla produktportföljen och attrahera fler kunder.

– Förvärvet av de nya fabrikslokalerna, som omfattar cirka 6 700 kvadratmeter fabriksyta samt kontorslokaler, ligger också helt i linje med den strategin, avslutar Peter Forssell.

Koncernen bakom SSC Öhns, Sävar Snickerifabrik och Sävar Metall har cirka 50 medarbetare och omsatte tillsammans cirka 106 miljoner kronor 2018.

Mer information: Peter Forssell, vd och koncernchef, 070-624 00 48

peter.forssell@savarsnickeri.se

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb