Möt SkogsSveriges nya sociala ambassadör

12 februari 2016 Sedan tidigare är Victoria Boström och Carl Danielsson, studenter på Skogsmästarskolan, ambassadörer för SkogsSveriges och Skogen i Skolans sociala medier. Under granförsäljningen av Skogis granar i Stockholm, gjorde Johanna Hägglund inlägg och nu fortsätter hon som vår ambassadör. Hon är student på Jägmästareprogrammet och kommer att berätta om sig själv och utbildningen på våra Facebook-sidor och Twitter-konton. Syftet är att sprida information om skogliga utbildningar och yrkesmöjligheterna inom skogssektorn.

Möt SkogsSveriges nya sociala ambassadör

– Mitt namn är Johanna Hägglund och är Jägmästarstudent på SLU i Umeå. Att studera till jägmästare innebär att man får en otroligt bred kunskap om en av våra största och bästa naturtillgångar, skogen. Skogen är en förnyelsebar naturtillgång där många intressenter ska samsas om allt vad den har ett erbjuda, såsom ekonomiska, sociala och biologiska värden. Det är bara ett av de problem vi ska formulera och lösa som färdiga jägmästare, hur ska alla intressenter nyttja samma resurs? Under utbildningen får vi under de första tre åren en grundläggande kunskap om skötsel, ekologi, planering etc. Under de sista två åren får vi möjlighet att själva forma vår utbildning i större utsträckning med olika inriktningar på masternivå – beroende på våra egna intressen. Det här är en utbildning jag starkt rekommenderar till alla som funderar på att läsa vidare och har ett intresse för skog, friluftsliv, ekonomi eller biologi. Det säger sig “självt” att det är en bred utbildning och det blir verkligen vad man gör det till.

Vem är Johanna?
 Jag, Johanna Hägglund kommer t´att skriva inlägg på Skogssveriges Facebook, Twitter samt Skogen i Skolans sociala medier. Jag är 24 år och är född och uppväxt i den lilla kuststaden Piteå. Direkt efter min gymnasieutbildning på Teknikprogrammet med inriktning design flydde jag Norrlands vidder för att bo och arbeta i kontratsten Stockholm ett år. Efter ytterligare två års ströjobb och frilansarbete inom fotografi och formgivning kändes det i hjärtat att det var dags att läsa vidare. Att det skulle bli jägmästare var tyvärr inget självklart val för mig: Då hade jag ingen aning om vad det var för program. Jag har min kära mamma att tacka för att hon sådde ett frö i mig om att läsa till jägmästare. Jag är otroligt stolt över mitt val av utbildning, men det här är absolut något jag tror SLU behöver arbeta med, att få ut mer information om utbildningen och vad den innebär och hur otroligt viktiga vi är för framtiden!

Om du inte redan följer SkogsSveriges Facebook och Twitter samt Skogen i Skolans Facebook och Twitter tycker jag du ska göra det nu.

Hälsningar Johanna Hägglund

Våra övriga ambassadörer för sociala medier

  • Victoria Boström är uppväxt i Västmanland och fick upp ögonen för det skogliga yrket när hon gick en skogskurs för tjejer. Efter kursen gick hon skogligt basår i Värnamo och studerar nu på Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg.
    – Jag är uppväxt norr om Västerfärnebo som ligger i Västmanlands län. Det var nära till skogen där jag lekte mycket som barn. På gymnasiet studerade jag på naturvetenskapliga linjen, men visste inte vad jag ville göra när jag blev ”stor”. Efter studenten jobbade jag ett år och gick på en fyradagars sommarkurs för tjejer i Skinnskatteberg. Det var på det viset jag fick upp ögonen för det skogliga yrket. Så därefter gick jag skogligt basår nere i Värnamo för att plugga in de skogliga ämnena och praktiken som behövdes för att börja på Skogsmästarskolan, säger Victoria.
    Läs mer om Victoria!
     
  • Carl Danielsson kommer från Hudiksvall i Hälsingland där han har släkt som äger lantbruk och skog. Den bakgrunden och fritidsintressen som vandring och skidåkning har styrt honom mot en yrkesbana där han kan kombinera arbetet med utomhusvistelse och naturfrågor.
    – Jag blev intresserad av skog och framför allt internationellt skogsbruk under en resa i Nicaragua, säger Carl.
    Skogsmästarskolan är en av flera skogliga utbildningar som går att välja efter gymnasiet.
    Läs mer om Carl Danielsson!

Mer information

Gunilla Häggström, kommunikationsansvarig SkogsSverige
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig
SkogsSverige

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb