MellanskogsElmia: Skogen och människorna i det biobaserade samhället

22 augusti 2014 - Vi riktar vårt stora tack och respekt till alla som arbetat med den stora skogsbranden i Västmanland, sa Karin Perers, styrelseordförande i Mellanskog, i sitt inledningstal till MellanskogsElmia. Skogsägare planerar för flera generationer framåt i tiden och det är ett under att inte fler kom till skada i de brandhärjade områdena. Karin Perers fortsatte med att tala om det biobaserade samhället där vi kommer att gå från oljans svarta atomer till skogens gröna guld. - Hälften av Sveriges skog ägs av familjerna och vi får inte glömma bort de handlingskraftiga människorna, sa Karin Perers.

MellanskogsElmia: Skogen och människorna i det biobaserade samhället

MellanskogsElmia pågår den 22-23 augusti på ett mässområde vid Ösby naturbruksgymnasium i Sala. På mässan finns runt 140 utställare och man beräknar antalet besökare till ca 10.000 personer under de två dagarna.

Demonstrationer och visningar sker i flertalet mässmontrar, du kan bli prenumerant och medlem i Föreningen Skogen, få kunskap om laserskanning genom Skogforsk i lördagens program. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson talar i Centerpartiets monter och LRF:s alla skogsägarföreningar har ett gemensamt möte under mässan.

På lördagens program kommer den stora skogsbranden i Västmanland att diskuteras då drabbade markägare berättar om sina upplevelser, räddlingsledare berättar om släckningsfasen och åhörarna får veta hur branden kan påverka skatten och försäkringar. Dessutom kommer privatskogsbrukets satsningar på miljöhänsyn debatteras av politiker.

SkogsSverige bevakar MellanskogsElmia
Följ SkogsSverige på våra digitala medier när vi rapporterar direkt från MellanskogsElmia den 22-23/8. Du kan läsa nyheter här på skogssverige.se och prenumerera på våra nyhetsbrev. Vi har dagliga nyheter från skogssektorn, ett veckobrev, World Forest News som har internationella skogliga nyheter, Forskning och rapporter från SLU och Linnéuniversitetet samt frågor och svar från SkogsSveriges Frågelåda. Gå till prenumerationen!
Vi skriver direkt från seminarierna och gör nedslag i montrarna och bland mässbesökarna på SkogsSveriges Facebooksida och SkogsSveriges Twitter-konto.

Mer information om MellanskogsElmia

Välkommen till MellanskogsElmia 2014
MellanskogsElmia 2014 har ca 140 utställare och beräknas få ca 10.000 besökare.

I Föreningen Skogens monter kan du bli prenumerant och medlem
Föreningen Skogen har funnits i drygt 130 år och tidningen Skogen fyller 100 år under 2014.

Jill Persson, Holmen är styrgruppsmedlem i Skogen i Skolans Region Mälardalen
Jill Persson, Marknadschef Holmen, är också styrgruppsmedlem i Skogen i Skolans Region Mälardalen.

Martin Klenz, Skogsstyrelsen arbetar med Skogen i Skolans tävling Skogens Mästare
Martin Klenz, skogskonsulent Skogsstyrelsen, ansvarar för Skogen i Skolans tävling Skogens Mästare som har final vecka 41.

Uttagning till Skotar-SM 2015
Uttagningar till Skotar-SM pågår undere MellanskogsElmia.

En skotarförare som tävlar i uttagningen till Skotar-SM 2015
En tävlande maskinförare som siktar på att bli Sveriges bästa skotarförare .

Gunilla Häggström, ansvarig för digitala medier, Skogen i Skolans nationella kansli
Gunilla Häggström
Ansvarig digitala medier
SkogsSverige

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb