Lotta Möller ny föreståndare för Föreningen Skogsträdsförädling

22 juni 2020

Lotta Möller tar den 1 juli över som föreståndare för Föreningen Skogsträdsförädling efter Sten Jonsson.

− Skog är möjligheter och vi behöver ständigt ny kunskap för att ta vara på de möjligheterna −­ inte minst nu när skogen får allt större betydelse i ett förändrat klimat, säger Lotta Möller. Föreningen Skogsträdsförädling spelar en viktig roll för kunskapsutvecklingen inom skogsträdsförädling, och jag ser fram emot att få vara en del av den verksamheten.

Lotta Möller kommer att kombinera uppdraget som föreståndare för Föreningen med det företag som hon sedan 2019 driver inom kommunikation, kunskapsutveckling och processtöd med inriktning på skog och andra naturresurser. Hon har tidigare ansvarat för forskningsfinansiering inom Skogssällskapet och har erfarenhet från samarbeten med bland andra Formas och Energimyndigheten. Lotta Möller har också arbetat vid Landsbygdsdepartementet och SLU.

Lotta Möller kommer att ansvara för föreningens beredning av forskningsansökningar och följa pågående projekt samt sköta föreningens kapitalförvaltning.

Sten Jonsson lämnar nu med visst vemod föreståndartjänsten efter 14 år.
− Det har varit en spännande tid med stora uppgångar och nedgångar på världens börser från finanskrisen till coranakrisen. Men vi har lyckats dela ut 121 miljoner kr under dessa år – med bibehållet kapital. Och skogsträdsförädlingen har tagit ett stort kliv framåt, säger han.

− Vi är mycket tacksamma för Sten Jonssons insatser och nöjda med rekryteringen, säger Ola Rosvall, ordförande för Föreningen Skogsträdsförädling. Lotta Möller har alla förutsättningar att fortsätta Sten Jonssons framgångsrika arbete med att utveckla Föreningen till en effektiv aktör inom ett viktigt forskningsområde.

Kontakt: Lotta Möller, lotta@lottamollerab.se, 070-206 29 09

Ola Rosvall, ordförande i Föreningen Skogsträdsförädling, ola.rosvall@gmail.com, 070-216 42 02

__________________________________________________________________________________

Föreningen Skogsträdsförädling stödjer genetisk förädling av skogsträd, framförallt genom att finansiera forskning inom två huvudområden: effektivare förädling och effektivare massproduktion av förädlat odlingsmaterial för skogsbrukets behov. Föreningen delar årligen ut 8–10 miljoner kr i forskningsanslag.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb