Johnny för samman jobbsökare med skogliga företag

Written by Gunilla Häggström On the 0 Comments
Johnny Nattsjö ansvarar för annonsering på Föreningen Skogen
Johnny Nattsjö ansvarar för annonsering på Föreningen Skogen
På Föreningen Skogen ansvarar Johnny Nattsjö för annonsering. - Jag hjälper företagen att formulera sina budskap för deras produkter och rekrytering. Framtidens jobb finner man i skogen! / Föreningen Skogen

Vad gör du på Föreningen Skogen?


– Jag ansvarar för annonseringen och ser till att de som behöver marknadsföra sina produkter och maskiner ordentligt syns väl i tidningen såväl som på vår webbsida och i nyhetsbrevet.

Både när det gäller annonsering av produkter och tjänster som platsannonsering hjälper Johnny till att formulera kundernas budskap för deras varumärkesbyggande och för att de ska nå ut starkt. Hans bakgrund inom HR kommer väl till pass, eftersom han även jobbat med rekrytering i många år.

Vad har du jobbat med tidigare?
– Det jag gör på föreningen Skogen har jag tidigare gjort inom verkstadsindustrin på samma sätt, både inom tryckt media och digitalt. Jag har förmedlat legotillverkare och maskininvesteringar till verkstadsindustrin och samtidigt haft hand om rekrytering, personal, produktion, marknadsföring och försäljning. Sedan har jag som professionell hobby alltid jobbat som illustratör och serietecknare. Någon som minns Råttan Spix under 90-talet tro?

Berätta mer om Skogen jobb
Skogen jobb är något som verkligen behövs, där för vi samman jobbsökare och företag med rekryteringsbehov. Det är en webb för de som vill jobba inom skogsbruket och de som söker personal. Många letar där aktivt efter lediga tjänster. Samtidigt publicerar vi även platsannonserna på Skogens webbplats och Facebook, vilket gör att inte bara de som aktivt söker en ledig tjänst finner dem, utan även de som är passiva. Man kanske inte aktivt söker nytt jobb, men så plötsligt ser man en intressant tjänst och rätt var det är så har man ett nytt jobb. Framtidens jobb hittar man i skogen!

Under "På väg" i tidningen SKOGEN kan organisationer presentera sig och välkomna sina nya medarbetare. Detta är en mycket trevlig gest från arbetsgivarens sida och samtidigt visar att man en attraktiv arbetsplats för framtida sökanden. Och det kostar inget.

Hur ser din vision framåt ut?
– Att man ser Föreningen Skogen som ett självklart val för marknadsföring av tjänster och maskiner där de får god avkastning på sina annonsering. Det gäller speciellt nu när skogsmässorna skjuts fram på grund av covid-19. Platsannonseringen skall vara så enkel och effektiv som möjligt och ingen ska sakna personal eller gå utan sitt skogsjobb.

Skogen jobb och SkogsSverige samarbetar under 25-årsjubileet
SkogsSverige med webbplats och övriga digitala medier är Föreningen Skogens ansvar sedan 2011. SkogsSverige grundades 1995 och den 5/11 2020 kl 09.00 - 12.00 sänder vi jubileumsfirandet digitalt från KSLA i Stockholm.
Jubileet arrangeras i samarbete med KSLA och Skogen jobb.
Anmäl dig till jubileet och läs programmet - Klicka här!

Mer information

 

 

Uppdaterad:
Bild för Gunilla Häggström
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig SkogsSverige

Nyhetsarkiv

 • Axel Ljudén oc Albin Nyström är jägmästarstudenter och har tillsammaans med två till skapat Barkborrekollen

  Jägmästare skapade Barkborrekollen som ger skogsägare koll

  Kategorier: Forskning & utbildning
  - Vi är ett gäng Jägmästare, två som fortfarande pluggar, en färdig och två programmerare. Vi är tekniskt orienterade och tycker det är mycket intressant hur olika tekniska lösningar kan användas för att öka förståelsen för och tillgängligheten till skogen. Vi startade Ecotype AB – för cirka ett år sen med målet att få ut fler i skogen och öka kunskapen kring den.
 • Jägmästarstudenter som säljer Skogis-granar i Stockholm 2020.

  Träffa en jägmästarstudent och köp en Skogis gran!

  Kategorier: Forskning & utbildning, Julgranar
  Varje år åker ett gäng jägmästarstudenter som studerar tredje året vid Sveriges Lantbruksuniversitet till Stockholm för att sälja julgranar. I år blir det alltså 57:e året som jägmästarstudenter säljer julgranar samt levererar julgranar till hovet. Fram till den 22/12 pågår försäljningen!
 • Tobias Barrstrand och Jonathan Andersson har startat företaget Skogspartner

  Skogsmästare och jägmästare förser branschen med innovativa hybridplaner

  Kategorier: Forskning & utbildning, Skog
  Tobias Barrstrand har startat företaget Skogspartner som förser skogsägare med ”hybridplaner baserad på laserburen skogsdata och simuleringar i Skogsanalysen” där han samarbetar med Jonathan Andersson. / SkogsSverige
 • Avsnitt 2 ur säsong 2 av ”SCAs ingenjörspodd"

  Kategorier: Forskning & utbildning
  Dags för avsnitt två av ”SCAs ingenjörspodd”. Våra poddvärdar Therese, Ludvig och Linnea får besök av Robin Ferm, en student på Chalmers som i somras fick det spännande uppdraget att sommarjobba som chef på SCA. Att sommarjobba har alla poddvärdarna erfarenhet av, men inte i rollen som chef! / SCA
 • Skogspartner lanserar flygburen laserdata för skogsbruksplaner

  Skogspartner först ut med hybridplaner

  Kategorier: Skog
  Flygburen laserdata används traditionellt i förtolkning och ger stöd i fält när man sedan gör mätningar. Den stora, och tidskrävande, delen av skogsbruksplaneringen är mätningar i fält där 10000 hektar normalt kan ta upp till ett år att kartlägga. Men ny laserdata i kombination med Skogsanalysen ger nya möjligheter och nu lanserar Skogspartner sitt nya digitaliserade sätt att göra Skogsbruksplaner under namnet hybridplan. / Skogspartner
 • Föreläsarna på jubileet och specialisterna i Frågelådans expertpanel fick ett glasunderlägg i björk med jubileumslogotypen på.

  Jubileet visade på SkogsSveriges viktiga betydelse för dig, mig och skogssektorn

  Kategorier: Skog
  Kunde du inte ta del av det digitala jubileet får du möjligheten här! Temat för jubileet var utbildning och rekrytering med förändrade skogliga utbildningar och skoglig forskning. En Jägmästare och en Skogsmästare berättade om utbildningen, sina yrken och hur de arbetar för SkogsSverige. Se filmen från evenemanget och läs igenom presentationerna.
 • Publishingpriset 2020 gick till filmen "Aspen producerad av Bitzer, Skogforsk och SLU

  Filmen ”Aspen” tog hem det prestigefyllda Publishingpriset 2020

  Kategorier: Skog
  Skogsfilmen omnämns särskilt för sin nyskapande interaktivitet och har producerats av Bitzer Productions AB tillsammans med Skogforsk och SLU.
 • Årets stora trender är självplock och rödgran!

  Kategorier: Julgranar
  Danske Banks skogsexpert Johan Freij spår kraftig försäljningsökning av äkta julgranar. / Danske Bank
 • Michael Lagerkvist, skogsmästare och vd Cambium, samt föreläsare på SkogsSveriges 25-årsjubileum

  Michael Lagerkvist: SkogsSveriges stora betydelse för dig, mig och skogssektorn

  Kategorier: Skog
  På SkogsSveriges digitala 25-årsjubileum berättade Michael Lagerkvist om de intervjuer han gjort med skogstjänstemän, skogsägare, lärare och elever. - Det var och är mycket bra för skogsbranschen att ha en neutral plattform som sprider skoglig kunskap och information. Jag ser en stark fortsatt utveckling av webbplatsen med mer fakta om nya produkter och att visa på skogens viktiga roll i klimatfrågan. SkogsSverige har en unik position att sprida kunskapen om detta.
 • SkogsSverige firade 25-årsjubileum den 5/11 2020

  SkogsSverige firade 25 år: "Får viktig branschroll även kommande år"

  Kategorier: Forskning & utbildning
  SkogsSverige på internet 25-årsjubilerade med ett seminarium på förmiddagen idag på KSLA, Stockholm. Ett 70-tal deltagare följde seminariet digitalt. Bengt Ek, Föreningen Skogens generalsekreterare, framhöll i avslutningen att SkogsSverige spelar en viktig roll för branschen som faktabank, nyhetsförmedlare och kunskapskälla. "Och det är min övertygelse att den betydelsen kommer att bestå även kommande år", sa han. Seminariets två tyngdpunkter låg på skogsforskningens möjligheter och utmaningar samt på rekrytering. Den filmade versionen och presentationer kommer i närtid att finnas tillgängligt på SkogsSveriges webbplats.
 • Skogs- och träbranschen suddar ut gränsen mellan Sverige och Norge

  Kategorier: Trä och träindustrin - världens sjätte största producent
  Nu släpps två nya rapporter där företag inom skogs-, trä- och byggbranschen i gränsregionen mellan Oslo och Göteborg intervjuats. Där framkommer att efterfrågan på trä ökar och att klimatfrågan och rekryteringsbehoven ses som utmaningar som lockar fram nya innovativa lösningar. / Fyrbodal
 • Nu är det premiär för säsong 2 av ”SCAs ingenjörspodd"

  Kategorier: Forskning & utbildning
  Vi inleder med att titta närmare på området innovation och har bjudit in SCAs innovationschef Magnus Viström. Han gästar poddstudion som i avsnitt 1 leds av värdarna Sara Starrsjö, Therese Nylander och Hilma Bolin. / SCA