Hanna Kankainen är SkogsSveriges ambassadör för sociala medierna

Written by Gunilla Häggström On the 0 Comments
Här berättar Hanna med egna ord om vem hon är och om studierna på jägmästarprogrammet på SLU i Umeå. Hanna är PR-ansvarig för Skogis-granar där försäljningen i Stockholm börjar den 9/12 på Skansens julmarknad medan försäljningen på övriga ställen börjar den 14 december.

Jag heter Hanna Kankainen, är 25 år gammal och är ambassadör för SkogsSveriges Facebook och Twitter under årets upplaga av Skogis julgransförsäljning i huvudstaden!

Min historia börjar i Sundsvall och uppehåller sig sedan 2,5 år tillbaka i Umeå där jag läser en utbildning som efter ytterligare 2,5 år resulterar i en Jägmästarexamen! Att jag hamnade här och inte på en ingenjörsutbildning med inriktning mot produktutveckling kan jag inte riktigt svara på, hur man väljer sina vägar är kanske det mest spännande man kan göra och att mitt val inte var självklart är kanske det jag i huvudsak vill förmedla här ovan.

Efter tre år på Sundsvalls gymnasiums Naturvetenskapliga program flyttade jag till min bror i Oslo för att spara ihop till ett startkapital för mitt liv som vuxen. En rad av olika arbeten inom läkemedelsbranchen på dosapotek i Norge och vanliga apotek i Sverige löste av varandra och gav mig så småningom möjligheter att mellan varven även upptäcka nya platser, som i sin tur gav mersmak att se, uppleva och upptäcka ännu mer.

Jag skulle säga att jag är en livsnjutare som har fallit för ordet kvalitet och tar mig genom norrlands solfattiga månader med hjälp av god mat, kreativa inslag och sagolika stjärnhimlar.

Utbildningen jag läser samlar naturintresserade från norr till söder där det bara i min klass finns representanter från nästan alla Sveriges län. Skogen, som är vår hjärtefråga på Skogis, är en naturtillgång i många avseenden och har olika innebörd beroende på vem som får frågan. Att studera till jägmästare innebär att bygga upp en otroligt bred kunskap om, och axla ett ansvar av, en av planetens stora naturtillgångar. Frågor kring hur våra skogar ska skötas idag och i framtiden bygger på ett samarbete från en mängd olika vetenskapliga inriktningar, där tre relativt omfattande områden kan handla om ekonomi, skötsel och ekologi. Tre inriktningar som vi fördjupar oss i under våra två sista år på programmet. Kontentan är alltså att alla intressenter har sin poäng och samspelet dem emellan är utmaningen.

Jägmästarutbildningen är full av traditioner av olika slag och en av dessa är julgransförsäljningen i Stockholm som i december firar 53 år! Vi kursare som läser år tre anordnar försäljningen som börjar i Skåne hos en man som heter Per. När granarna ska huggas gör vi det själva varefter vi fraktar och säljer dem på sex platser i huvudstaden. Vad som också hör till traditionen och som vi på Skogis är stolta över är vårt uppdrag att även förse det kungliga slottet med granar. Syftet med försäljningen är att samla in pengar till studieresor och examensarbeten vi gör under sista året på utbildningen.

Vill ni köpa en Skogisgran hittar ni oss här (länk till karta) mellan den 14e och 23e december och vill ni veta mer om vår försäljning eller Jägmästarprogrammet rekommenderar jag er att besöka vår hemsida skogisgranar.se och jagmastare.com samt givetvis följa vår granförsäljning på vårt instagramkonto.

Om du inte redan följer SkogsSveriges Facebook och Twitter tycker jag du ska göra det nu, det ger dig möjlighet att följa oss genom vår försäljning och även se hur det går till bakom kulisserna!

Varma hälsningar!

Hanna Kankainen

Mer information

Uppdaterad:
Bild för Gunilla Häggström
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig SkogsSverige

Nyhetsarkiv

  Annons
 • Inspirationsdag med studie- och yrkesvägledare med Region Östra Götaland

  Lärare blir elever på våra inspirationsdagar

  Region Östra Götaland arbetar främst med lärarstudenter och lärare i skolorna. – Vi har inspirationsdagar utomhus under en halv eller hel dag där vi visar Skogen i Skolans läromedel och faktablad. Lärarna får prova på att vara elever under övningar. Efteråt har vi genomgång med reflektion, säger Karin Ekströmer, skogskonsulent på Skogsstyrelsen och Regionsamordnare.
 • Jens Meyer,är Regionsamordnare i Värmland där man anordnar studiedagar för SYV

  På SYV-dagarna visar vi skogliga karriärvägar

  Jens Meyer delar sin tid som Regionsamordnare för Skogen i Skolan i Värmland med att vara högstadielärare. – Vi arrangerar studiedagar för SYV där samarbetet med styrgruppen möjliggör studiebesök och information från företagen. Skolor från Värmlands 16 kommuner bjuds in och även fristående skolor.
 • Region Örebro möter studie- och yrkesvägledare

  Vi ökar intresset för skogen som klassrum och arbetsplats

  Genom Skogen i Skolan vill Region Örebro sprida en allsidig och objektiv bild av skog och alla dess värden med hjälp av utomhuspedagogik. – Vi hoppas därigenom på ett ökat intresse för skog och även att fler får upp ögonen för skogen som arbetsplats. Ett nära samarbete pågår med Örebro Universitet där vi träffar deras studenter ute i skogen och håller i olika övningar, säger Regionsamordnare Emil Hjerpe.
 • När de svenska skogarna försvann. En artikel av Peter Lindgren.

  När de svenska skogarna försvann - myten om statens och det svenska skogsbrukets förträfflighet

  Kategorier: Skog
  Det är inte en fråga om att naturen kan återställas. Det kan den inte. Dagens aggressiva skogsbruk förstör mark, vatten, biologisk mångfald och miljö - för all framtid. De gamla skogarnas orörda dynamik går för evigt förlorad. För evigt! Det är oanständigt! Det har vi inte råd med! Politiker ta ert ansvar – stoppa skogsbrukets miljöförstöring! Läs Peter Lindgrens artikel som har publicerats i Dagens Nyheter.
 • Utomhuspedagogiska övningar i skogen. Foto: Lars Klingström

  Våra aktiviteter visar hur lärare och lärarstudenter kan göra utomhusövningar

  Daniel Thorell är regionsamordnare i Skogen i Skolans region Västra Götaland. Han är också nationell samordnare inom Skogsstyrelsen där han arbetar som Skogskonsulent. - Våra aktiviteter visar hur lärare och lärarstudenter kan göra praktiska övningar utomhus.
 • "Till attack mot skogsnäringen - men nån hade visst räknat fel"

  Kategorier: Skog
  SKOGENdebatt. Vecka 17 2020 – konflikten mellan skogs- och naturvårdsnäringarna tar en ny vändning. Budskapet att biologiskt värdefulla svenska skogar avverkas i snabb takt är en maskirovka. De siffror som naturvårdsnäringen använt för att påvisa de klassade habitatens snara försvinnande är uppblåsta med en faktor fem. Här kommer en rapport från en som var med. / Föreningen Skogen
 • Skogslektioner - ett digitalt läromedel från Skogen i Skolan

  Vi tar skogen till skolan!

  Skogen i Skolan är mitt i processen med att ta fram ett nytt digitalt läromedel om skogens viktiga roll i omställningen till ett hållbart samhälle. Läromedlet heter SKOGSLEKTIONER och lanseras i aug.
 • Beredsskapslyftet

  Unga och nyanlända får intensivutbildning genom Beredskapslyftet

  Kategorier: Skog
  Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark besökte Beredskapslyftets intensivutbildning i Nacka för arbete inom skogssektorn. Intensivutbildningen är riktad mot nyanlända och unga med funktionsvariationer och innebär bland annat skogsplantering.
 • Henrik Sjölund, Kerstin Hallsten och Jennie Nilsson diskuterar coronapandemin på Forum för bioekonomi 2020. Foto: Emil Nordin

  Forum för Bioekonomi 2020: Pandemin, politiken och skogsnäringen

  Kategorier: Skog
  I det aktuella världsläget med spridning av Coronaviruset påverkas såväl enskilda aktörer som leveranskedjor inom skogsnäringen. Skogsutredningen ser över viktiga frågor för näringen på uppdrag från regeringskansliet. Här finns en pågående debatt kring målkonflikter. European Green Deal (EGD) är EU- kommissionens flaggskeppsinitiativ för att skapa omställning och grön tillväxt inom EU. #bioekonomi
 • Följ SkogsSverige undeer livesändningen av Forum för bioekonomi 2020

  Följ SkogsSverige på Forum för bioekonomi 2020

  Kategorier: Skog
  Följ SkogsSverige på skogssverige.se, i våra nyhetsbrev och sociala medierna Facebook och Twitter. Det blir reportage och inlägg i sociala medier under livesändningen av Forum för Bioekonomi den 21/4.
 • Ny vd på Aven Forsa AB

  Kategorier: Trä och träindustrin - världens sjätte största producent
  Nicklas Larsson som varit vd på Aven Forsa sedan slutet av 2012, har valt att lämna företaget för att flytta söderut. Mattias Ringström tillträder posten som vd på Aven Forsa AB den 20 april. Mattias har examen i Maskinteknik och Industriell ekonomi, har många års erfarenhet som chef för producerande enheter på bland annat Lenze AG och Stora Enso Packaging AB. / ELE koncernen
 • Skogen i Skolan samarbetar sedan 2017 med Svenska Kunskapsförlaget

  Samarbete med hållbarhetsfokus i lärandet

  Skogen i Skolan samarbetar med flera organisationer och företag. Här berättar Marie Kaliff om Natur & Miljöboken som Svenska Kunskapsförlaget producerar och Skogen i Skolan medverkar sedan 2017 i läromedlen.