Fungerar skogsbrukets modell ”Frihet under ansvar”?

29 oktober 2014 Sveaskog bjuder in till en föredragning och ett samtal kring den modell som gäller för svenskt skogsbruk, som brukar benämnas ”Frihet under ansvar”. Detta mot bakgrund av att pågår en diskussion om det behövs mer styrning och uppföljning av bland annat miljöhänsynen i skogsbruket. Regeringen har också aviserat en översyn av skogsvårdslagen. Sveaskog vill berätta om hur vi arbetar med dessa frågor och ha ett samtal kring balansen mellan frihet och ansvar för skogsägare – både skogsbolag och privata skogsägare. Efter kortare föredragningar kring de teman som anges nedan följer utrymme för diskussion. Evenemanget sker måndagen den 10 november på Hotell Clarion Cardinal i Växjö.

Sveaskog bjuder in till en föredragning och ett samtal kring den modell som gäller för svenskt skogsbruk, som brukar benämnas ”Frihet under ansvar”. Detta mot bakgrund av att pågår en diskussion om det behövs mer styrning och uppföljning av bland annat miljöhänsynen i skogsbruket. Regeringen har också aviserat en översyn av skogsvårdslagen.
Sveaskog vill berätta om hur vi arbetar med dessa frågor och ha ett samtal kring balansen mellan frihet och ansvar för skogsägare – både skogsbolag och privata skogsägare. Efter kortare föredragningar kring de teman som anges nedan följer utrymme för diskussion.

När: måndagen den 10 november kl. 12.00 – 13.00 (lunchmacka och mingel från kl 11.30)
Var: Hotell Clarion Cardinal, Bäckgatan 10 i Växjö

Några av de teman som Sveaskog kommer att adressera är:

  • Behövs en översyn av skogsvårdslagen?
  • Miljöhänsynen i skogsbruket – tar skogsägarna tillräckligt med ansvar?
  • Vem får tycka till om avverkningarna? Tillräckligt med dialog och öppenhet?
  • Certifiering och spårbarhet – kan vi lita på det hållbara skogsbruket?

Arrangemanget riktar sig till politiker, tjänstemän, myndigheter, organisationer och media.
Från Sveaskog medverkar: Herman Sundqvist, skogschef, Karin Fällman, certifieringsansvarig och Peter Bergman, landskapsekolog.

Om ni har möjlighet att medverka, mejla gärna esbjorn.wahlberg@sveaskog.se eller kundcenter@sveaskog.se
För mer information, kontakta gärna Esbjörn Wahlberg, ansvarig press och samhällskontakter Sveaskog, på tfn 070 – 231 35 02

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb