Förstapris till Forsnässkolan i Munkfors

10 juni 2019 Under Skogens Dagar 16-17 maj som i år för första gången arrangerades på SG/Södra Viken i Sunne, deltog 61 klasser från hela Värmland. Under två dagar fick ca 1 500 elever lära sig mer om skogen och allt som hör därtill. / Skogen i Skolan, Region Värmland

Förstapris till Forsnässkolan i Munkfors

Efter att ha arbetat sig igenom ett 20-tal stationer med allt från plantsättning till att köra skogsmaskin, prova på att såga motorsåg, lära sig om överlevnad i skogen samt göra pappersmassa fick varje klass fylla i en utvärdering om vad de tyckte om arrangemanget. Denna utvärdering användes sedan till att dra en vinnare av det fina priset som i år gick till Forsnässkolan i Munkfors.

Det är en fd elev från SG/Södra Viken, Daniel Johansson, som under Skogens Dagar enbart med hjälp av motorsåg tillverkade träskulpturen i form av en uggla på tre böcker. Skulpturen är gjord av ett enda stycke alm och är ett fantastiskt hantverk som tagit många timmar att få fram.
Eleverna och lärarna på Forsnässkolan tog glatt emot priset som kommer att få en hedersplats i den nyrenoverade skolans lokaler.

Mer information om Region Värmland, Skogen i Skolan

 

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb