-
Publicerad: fredag, 20 april, 2018 - 08:31
Kategorier: Forskning & utbildning
För fjärde året i rad genomför vi medborgarforskningsprojektet Vårkollen under Valborgshelgen (29 april – 1 maj). I ”Vårkollen” vill vi veta hur långt sex vanliga vårtecken har kommit i landet. Och det är lika viktigt att rapportera in om vårtecknen inte kommit igång än. Vi tror att denna uppgift passar utmärkt för skolelever och deras familjer under Valborgshelgen – och lärare, så klart! / Vårkollen, SLU
-
Publicerad: torsdag, 19 april, 2018 - 11:47
Kategorier: Skog
I Sveriges regioner växer bioekonomin så det knakar och klustren står i centrum. Skogen har en viktig roll när det gäller klimatutmaningen och vi går mot fossilfrihet. Detta diskuterades igår på Bioekonomiskt forum då även majoriteten såg ett stort behov av fortsatt samverkan mellan olika parter. #bioekonomi
-
Publicerad: tisdag, 17 april, 2018 - 09:09
Kategorier: Forskning & utbildning
Dagen inleddes med ett studiebesök på Stora Enso Consumer Board Skoghall med 130 olika yrkeskategorier och sedan ett fältbesök på en avverkningsplats med Mellanskog och tre studenter (Skogstekniker) från Gammelkroppa Skogsskola.
-
Publicerad: måndag, 16 april, 2018 - 11:41
Kategorier: Skog
Följ SkogsSverige på skogssverige.se, i våra nyhetsbrev och sociala medierna Facebook och Twitter. Det blir reportage och inlägg i sociala medier under Skogsminglet den 16/4, Skogsnäringsveckan den 17/4 och Skogens dag i Riksdagen den 19/4.
-
Publicerad: måndag, 16 april, 2018 - 11:26
Kategorier: Skog
Moelven Skog vill få skogsägaren i vårt verksamhetsområde att bli Sveriges bästa. Och Britta Johansson Norgren skall hjälpa oss visa väg. / Moelven
-
Publicerad: fredag, 13 april, 2018 - 12:12
Kategorier: Forskning & utbildning, Skog
Institutionen för skog och träteknik på Linnéuniversitetet bedriver forskning och har distanskurser samt skogliga utbildningar på kandidat- och högskoleingenjörnivå och även ett masterprogram. – Skogssektorn har många områden att välja bland. Branschen växer och kommer att få stor betydelse på vägen till ett biobaserat samhälle, säger Åsa Rydell Blom, prefekt och docent i Virkeslära.
-
Publicerad: onsdag, 11 april, 2018 - 11:58
Emil Hjerpe är skogskonsulent på Skogsstyrelsen och kommer att ta över som Regionsamordnare för Skogen i Skolans region Örebro. Hans företrädare Jörgen Amandusson kommer att fortsätta arbeta i Dalarna-Gävleborg. Emil är utbildad skogsmästare och mäklare. Kommande aktiviteter för Skogen i Skolan blir inspirationsdagar för lärarstudenter på Örebro universitet.
-
Publicerad: tisdag, 3 april, 2018 - 09:22
Kategorier: Forskning & utbildning
SM I SKOG är en praktisk-teoretisk tävling som genomförs i två klasser: Skol-klassen, där varje Naturbruksgymnasium får delta med 3 tävlande. SM-klassen, öppen för alla. Tävlingen omfattar 11 tävlingsmoment.
-
Publicerad: tisdag, 3 april, 2018 - 08:16
Kategorier: Jämställdhet och likabehandling
Fakulteten för skogsvetenskap vid SLU har i mars visat en utställning som lyfter fram berättelser från #slutavverkat - skogsbranschens upprop mot sexism och sexuella trakasserier. Utställningen är skapad av Ann Dolling, vice dekan för lika villkorsfrågor och Tina Sjöström, lika villkorshandläggare vid fakulteten för skogsvetenskap.
-
Publicerad: tisdag, 3 april, 2018 - 08:04
Kategorier: Politik & Ekonomi
Storbritannien har sedan många år varit en av Sveriges viktigaste handelspartners. Nästan en femtedel av Sveriges export till Storbritannien kommer från skogsindustrin. Storbritanniens val att lämna EU, Brexit, kommer därmed att få stor påverkan på hela branschen. /
-
Publicerad: torsdag, 29 mars, 2018 - 12:22
Kategorier: Skog
Vi bevakar skogliga evenemang, förmedlar nyheter från skogsbranschen, författar skogliga faktasidor och besvarar en mängd frågor i Frågelådan. Våra studenter har varit ambassadörer för de sociala medierna. Nu tar vi påskledigt och återkommer den 3/4. Vi önskar alla våra läsare en riktigt glad påsk!
-
Publicerad: onsdag, 28 mars, 2018 - 15:52
Kategorier: Skog
Ett tjugotal entreprenörer samlades i Värmland för att diskutera arbetsmiljö och säkerhetsfrågor inom skogsbruket. Fokus den här gången låg på skogsvårdsentreprenörer, som utför tjänster som exempelvis plantering och markberedning, samt hur man genom digitala verktyg och processer ytterligare kan öka säkerhetsmedvetandet. Under seminariet, som var ett initiativ av Stora Enso, fick deltagarna se exempel på ett antal olyckor och tillbud för att kunna dra lärdomar och diskutera.