Emil Hansson fortsätter briljera – tog hem Trollhättan Cup

19 augusti 2019 Bronsmedaljören från Rookie-VM, Emil Hansson, fortsätter vinna tävling efter tävling. I Trollhättan Cup hamnar han ännu en gång överst på pallen och flera unga atleter imponerar. På grund av vädret fick EM-kvalet flyttas till söndag morgon medan Rookie-tävlingen genomförde tre av fyra grenar. / Stihl

Efter en hel dags regn kunde kvällens Timbersports-tävling dra igång. Rookie-tävlingen avgjordes som planerat dock utan huggrenen Standing Block Chop. Emil Hansson förväntades att än en gång ta hem tävlingen, vilket han gjorde trots regnet. Efter vinst i samtliga tre grenar, och med en totaltid som var över en minut bättre än tvåan, kunde Emil än en gång kliva högst upp på pallen.

– Jag har varit sjuk och inte kunnat träna som jag tänkt. Men jag hade planerat att vinna även om grenarna inte gick som jag tänkt. Nu laddar jag om inför morgondagens EM-kval och jag hoppas bli en av de två bästa så jag kvalificerar mig till tävlingarna i Belgien, säger en nöjd Emil Hansson.

Flera rookie-atleter imponerade, både svenska och norska, som visade upp framtiden inom Timbersports. Svenske Edvin Karlsson tog en tredjeplats och hans karriär började så sent som i juni i år. Trollhättan Cup var Edvins tredje tävling och framtiden ser ljus ut.

Kvällens EM-kval med bland andra Ferry Svan fick flyttas till söndag morgon då bättre väder förutspås. Söndagens tävlingar börjar därför med ett EM-kval och fortsätter sedan som planerat med seniortävlingen. Ferry Svan känner sig i form och laddar om till morgondagens kval och hoppas på vinst.

– Det känns bra och jag är i väldigt bra form. Jag gillar nog morgontävlingar mer så det är bättre för min del. Jag hoppas att jag vinner så det finns inget annat än det, men det viktigaste är att komma etta eller tvåa, säger Ferry Svan.

Trollhättan Cup Rookie-tävling

  1. Emil Hansson, Sverige
  2. Emil Svensson, Sverige
  3. Edvin Karlsson, Sverige
  4. Anton Rudi, Norge
  5. Adam Bjöns, Sverige
  6. Bart Gevers, Norge
  7. Martin Kopyjewski, Norge
  8. Simen Jesnes Buraas, Norge
  9. Marius Halstenrud, Norge

Nya tider söndag 18 augusti Trollhättan Cup

EM-kval, start klockan 08.00.
Timbersports seniortävling, start klockan 10.00.

Fakta Timbersports

  • STIHL Timbersports började i USA 1985 men har sitt ursprung i skogshuggartävlingar på 1800-talet.
  • Timbersports är en professionell tävlingsserie i extremsport med lokala, regionala, nationella och internationella tävlingar samt världsmästerskap.
  • Sverige har arrangerat flera Nordiska Mästerskap och senast i maj arrangerades ett juniorvärldsmästerskap och den internationella tävlingen Champions Trophy på Tjolöholms Slott utanför Göteborg. VM hösten 2020 kommer arrangeras i Göteborg.
  • Senioratleter tävlar individuellt i sex grenar; tre med yxa, två med motorsåg och en med såg. Medan rookies tävlar i fyra av dessa. Samma fyra grenar ingår även i tävlingsformatet i Champions Trophy men där alla fyra grenar genomförs direkt efter varandra.

För ackreditering, vänligen kontakta:
Emma Birgersson, presskontakt, 073-736 23 14, emma.birgersson@morepr.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Emma Birgersson, presskontakt, 073-736 23 14, emma.birgersson@morepr.se
Hans-Ove Hansson, lagkapten, 070-311 95 13, info@hohevent.se
Gunilla Eriksson, STIHL, 070-191 90 21, gunilla.eriksson@stihl.se

___________________________________________________________________________

STIHL TIMBERSPORTS® är en internationell tävlingsserie inom atletisk trädfällning som kräver styrka, teknik och mod. Sporten har sitt ursprung i Kanada, USA och Nya Zeeland. I dag har sporten utvecklats till professionella tävlingar på hög idrottslig nivå inför en entusiastisk publik. I Sverige är sporten på frammarsch och globalt lockar TIMBERSPORTS® över 20 miljoner fans. Trollhättan Cup avgörs den 17–18 augusti i Trollhättan. TIMBERSPORTS® består av sex grenar; tre med yxa, två med motorsåg och en med såg. Läs mer på https://www.stihl.se/stihl-timbersports.aspx.  

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb