Daniel ger dig biologiska kunskaper om skogen

1 mars 2018 Daniel Thorell är skogskonsulent på Skogsstyrelsen där han är projektledare för WAMBAF som innebär att minska näringsläckaget från skogsmark till vattendrag. Han är också regionsamordnare för Skogen i Skolans region Västra Götaland och ordnar skogsdagar för lärare och lärarstudenter. Dessutom har han tagit fram spelet Skogen!

Daniel ger dig biologiska kunskaper om skogen

Daniel Thorell är projektledare för projektet WAMBAF (Water management in Baltic Forests) som handlar om att minska näringsläckaget och utlakningen av metylkvicksilver från skogsmark till vattendrag och sjöar.
– Vi samarbetar med Finland, Lettland, Litauen, Ryssland och Polen, och fokuserar på tre ämnesområden: kantzoner utmed vatten, dikesrensning och bäverdämmen.
Du hittar mer information om projektet på denna sida.

Daniel är också regionsamordnare för Skogen i Skolans Region Västra Götaland.
– Jag samordnar verksamheten, sitter med i styrgruppen och håller skogsdagar för lärare och lärarstudenter. En skolskog med en skriftlig överenskommelse med markägaren ger förutsättningar för en bra kommunikation mellan skolan och markägare. Även om kommunen är markägare så är det en stor fördel. Roller och ansvar blir enkelt och tydligt. Det bästa med Skogen i Skolan är att få göra roliga övningar utomhus!
Kontakta Daniel om din skola vill ha en skolskog eller en skogsdag, daniel.thorell@skogsstyrelsen.se

Varför tycker du att din utbildning passar bra för ditt yrke?
– Jag har en magisterexamen i biologi från Naturresursprogrammet på SLU, Ultuna. Vi behöver många olika kompetenser inom Skogsstyrelsen. Jag har tidigare arbetet med nyckelbiotopsinventering och områdesskydd, där kunskaper om arter och artskydd är centralt.

Förutom din roll som skogskonsulen och regionsamordnare har du också utvecklat ett spel. Berätta mer om spelet Skogen!
– På min fritid har jag utvecklat spelet Skogen. Jag tror många människor tycker det är kul att känna igen djur, växter och svampar när man är i skogen. Men samtidigt kan tröskeln att lära sig arter ofta kännas hög. Jag ville hitta ett nytt sätt att lära sig arter, och eftersom jag gillar att spela sällskapsspel så tänkte jag att det måste vara en bra väg till kunskap! Att spela sällskapsspel är ett kul sätt att umgås tycker jag. Och sedan lär man sig av bara farten.
Vill du spela spelet Skogen hittar du det här.

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb