Julgranar
Den första rapporterade svenska julgranen är från 1741. Det dröjde till 1900-talet innan seden spred sig utanför godsen och herrgårdarna. Vanligast är rödgranar, men även kungsgran förekommer.
Läs mer
Dagen vänder sig framförallt till dig som arbetar inom skogsbruket. Vi hoppas kunna ge dig ny kunskap och inspiration som du har användning av i din vardag. Vår förhoppning är också att ni som deltagare, ska hinna utbyta erfarenheter med varandra samt att vi på Skogforsk kan fånga upp aktuella frågeställningar och problem i skogsbruksvardagen. Vi håller till på vår...
Skogforsk erbjuder en kostnadsfri skogsdag för att titta på och diskutera aktuella skogsfrågor med våra experter och forskare ur ett hållbarhetsperspektiv. Dagen vänder sig framförallt till dig som är skogsägare eller framtida skogsägare Vi hoppas kunna ge dig ny kunskap och inspiration som du kan nyttja i din roll som skogsägare. Vi håller till på vår demonstrationsfastighet...
Inbjudan till Höstexkursion torsdagen den 22 okt
med tema ”Malwa 560.4 skördare och kombimaskin”
vid Ensen norr om Rättvik
Du kommer säkert ihåg att vi avtalat...
Den första rapporterade svenska julgranen är från 1741. Det dröjde till 1900-talet innan seden spred sig utanför godsen och herrgårdarna. Vanligast är rödgranar, men även kungsgran förekommer.
Läs mer
Här hittar du tusentals skogsbilder. Gå till SKOGENbild!
Du kan leta själv bland två tusen bilder direkt utan inloggning här.
Skogen betyder mycket för många människor i landet. Trädskiktet är det skikt som tydligast karaktäriserar en skog. Tall och gran är våra vanligaste trädslag, men totalt finns inte mindre än 45 olika trädarter i den svenska skogen.
Skogssektorn är en naturlig framtidsbransch som behöver kompetens inom en mängd olika typer av yrken. Här får du en översiktlig bild av gymnasie-, Yh-, och utbildningar på högskola över hela landet som inriktar sig mot jobb i skogsbranschen.
Som skogsägare behöver du kunskap om vad som gäller kring skogsägande och hur du kan sköta din skog på bästa sätt. Här hittar du ett ett antal värdefulla länkar till information och konkreta tips och råd kring hur du kan jobba med din skog.
Bildskärmar av papper, kolfiber för lättviktsmaterial eller nya typer av ”gröna kemikalier” är framtidens produkter av skogsråvara. Skogen är en del av lösningen i att minska de globala utsläppen av växthusgaser för att bromsa klimatförändringen.
Skogsindustrin är av stor betydelse i arbetet för hållbar utveckling. De svenska skogstillgångarna utgör basen för den svenska skogsindustrin.
Skogen
Föreningen Skogen är en ideell, samhällsnyttig förening som i snart 130 år har verkat för bättre skogar och ett aktivare skogsbruk.
Besök Föreningen Skogen.
Skogen i Skolan
Skogen i Skolan är ett nationellt samverkansprogram mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter.
Besök Skogen i Skolan.