Kalenderhändelser - 2019-06

Tid
Plats
Christinehof
Mer info:

Vi startar med arkiven i Christinehof, en källa till mycket kunskap om 1600- och 1700-talens verksamhet. Därefter flyttar vi oss till Andrarum där Christina Piper byggde upp alunbruket till Skånes största industri. Dagen avslutas i skogen där vi får se hur Christinehof arbetar på att klimatanpassa skogsbruket genom att skapa en diversifierad skog med både barr- och lövträd.

Tid
Plats
Norrbyskär, Hörnefors
Mer info:

På exkursionen får vi ta del av den fantastiska historien om hur Frans Kempe, VD i Mo och Domsjö AB, år 1895 tog initiativet till att flytta sågen i Mo utanför Örnsköldsvik till den lilla ön Norrbyskär utanför Hörnefors. Här byggdes ett mönstersamhälle upp med moderna bostäder, affär, skola och sjukstuga.

Tid
torsdag, 13 juni, 2019 - 09:00 till lördag, 15 juni, 2019 - 17:00
Plats
Umeå
Mer info:

Skogsnolia är en av Sveriges mest intressanta mötesplatser för skogsbranschen. Vi är känd för vår seriösa fokusering på kvalitet och mässans lämpliga storlek, vilket ger både utställarna och besökarna tid till kvalitativa möten. Innehållet är brett och djupt - plus att det är hit de stora maskintillverkarna kommer. Detta gör oss till en stor idé- och kunskapsbank av, för och...