Ute är inne - konferens i Nynäshamn 21-22 september 2017

Written by admin On the 0 Comments
Ute är inne - konferens i Nynäshamn 21-22/9 2017
Anmälan till Ute är inne konferensen är öppen! Konferensen kan bara ta emot 400 deltagare, så först till kvarn... Den femte konferensen handlar om utemiljön som språngbräda till kreativa lärprocesser, nyfikna elever, ökad måluppfyllelse och minskat utanförskap. Anmäl dig här!

I år finns det 55 olika workshopar att välja emellan. Konferensen kan bara ta emot 400 deltagare.

Ta steget!
Skolan ska främja barnets allsidiga utveckling. Inte bara visa vägen till grundläggande skolkunskaper. Fick våra barn och unga själva bestämma, skulle skolans och förskolans närmiljö användas mycket mera! Skolarbetet skulle bli roligare och de skulle lära sig mer: Forskning visar att elevernas kunskaper blir mer bestående när utomhusmiljön är en del av undervisingen. Att växla mellan utomhus och inomhusaktiviteter hjälper skolan att öka måluppfyllelsen och eleverna att prestera och må bättre. På Ute är inne 2017 får du veta mer om hur detta också bidrar till minskat utanförskap längre fram i livet. Utomhus kan alla teman och ämnen göras levande utifrån kraven i våra läroplaner. Skolgården, närmiljön och kulturlandskapet i och kring våra städer är utmärkta arenor för detta. Frågan är bara hur vi går från ord till handling. Vilka metoder och verktygen? Välkomna till Nynäshamn för inspiration och handfast vägledning av ett stort antal experter från Sverige och andra länder.

Anmälan
Anmälan till konferensen Ute är inne 21-22 september 2017 i Nynäshamn. Det är Sveriges största konferens om utomhuspedagogik.
 
Priser
2950 kr per person vid anmälan senast 15 juni 2017. Därefter 3450 kr per person. Moms och grupprabbater tillkommer. Grupprabatt: Betala för tre och den fjärde är gratis endast om det är en och samma fakturaadress. I konferensavgiften ingår inte resor, hotell och konferensmiddag.
 
Program
Se inlänkat dokument på sidan.
 
55 workshoppar att välja på
Se inlänkat dokument på sidan.

Nyhetsarkiv

  Annons
 • SkogsSverige tackar alla läsare!

  Tack alla SkogsSveriges läsare!

  Kategorier: Skog
  På drygt fyra år har trafiken fyrdubblats på SkogsSveriges webbplats. I maj 2017 fick vi drygt 108.000 besök vilket är "all time high"! Det känns fantastiskt och vi är oerhört tacksamma över det genuina intresset från er läsare. Genom våra nyheter levererar vi omvärldsbevakning från skogssektorn och via våra faktasidor sprider vi skoglig kunskap. I maj hade vår expertpanel besvarat 7000 frågor sedan lanseringen av Frågelådan 1997.
 • Werner von Seydlitz två stiftelser

  Nya stiftelser i Werner von Seydlitz anda

  Kategorier: Forskning & utbildning
  I enlighet med Werner von Seydlitz testamente har nu två stiftelser bildats och registrerats. / Werner stiftelser AB
 • Statens fastighetsverks nya strategi för Hållbar skog

  Så ska Statens fastighetsverks skogsbruk bidra med största möjliga samhällsnytta

  Kategorier: Skog
  Statens fastighetsverk (SFV) är Sveriges största markförvaltare. Merparten av markerna ligger i nordvästra Sverige och omfattar stora fjällområden och skogar, men i innehavet ingår även kulturhistoriskt intressanta fastigheter och donationsfastigheter i södra Sverige. I många fall har skogarna speciella värden som kräver stor hänsyn i brukandet. Under 2016 fick Statens fastighetsverk i uppdrag av regeringen att ta fram en strategi för Hållbart skogsbruk. Genom strategin vill Statens fastighetsverk förverkliga sin vision om ett skogsbruk med största möjliga samhällsnytta. / Statens fastighetsverk
 • Tobias Nilsson och Johan Ardegård från Hushållningssällskapet besöker #ElmiaWood

  Elmia Wood 2017: Drönare och stereofotogrammetri effektiviserar arbetet vid skogsinventering

  Kategorier: Skog
  Flygburen laserskanning och automatiserad användning av digital fotogrammetri används vid skogsinventering. Jonas Bohlin och Jörgen Wallerman, forskar i detta på Skoglig fjärranalys, SLU. Anton Holmström, Skogsstyrelsen och Tobias Nilsson o Johan Ardegård, från Hushållningssällskapet använder numera alltid drönaren vid inventering. / Elmia Wood, #ElmiaWood
 • Skogens veteraner på #ElmiaWood

  Elmia Wood 2017: Skogens veteraner och arborister lockade mässbesökarna

  Kategorier: Skog
  ÖSA Historiska förening delar monterutrymme med Skogens veteraner som är en förening för alla som lever av och för skogen. De visar kulturminnen och skogsmaskiners utveckling. Arboristerna visade på möjligheter och utmaningar i sitt yrke. / Elmia Wood, #ElmiaWood
 • Mikael Wik förärades Guldyxan av Magnus Kihlbom, skogsdirektör LRF Skogsägarna

  Elmia Wood 2017: Mikael Wik är vinnare av Guldyxan 2017

  Kategorier: Skog
  I 26 år har Guldyxan delats ut till företrädare för svenskt skogsbruk och Mikael Wik från Adelöv i Tranås blev den trettonde pristagaren. Han förärades priset med anledning av att han både försörjer den egna gården och kringliggande bygd med energi från sin vedpanna. Utdelningen skedde på Elmia Wood och förrättare var Magnus Kihlbom, skogsdirektör LRF Skogsägarna. / Elmia Wood, #elmiawood
 • Elmia Wood 2017 - #elmiawood

  Elmia Wood 2017: Skogshuggarsport och starka maskiner roade publiken

  Kategorier: Skog
  Både det svenska landslaget och juniorlandslaget deltog i Stihls elittävling i skogshuggarsport - Timber Sport. På seniorsidan märktes Hans-Ove Hansson och bland juniorerna deltog Ferry Svahn. I Rottnes monter fick mässbesökarna prova på att köra storskördaren H21D. / Elmia Wood, #elmiawood
 • Ryssbygymnasiet

  Elmia Wood 2017: Ryssbygymnasiet vill ha fler tjejer

  Kategorier: Skog
  Naturbruksgymnasiet i Ryssby har ett skogsbruksprogram och i sommar erbjuder man flera aktiviteter som Skogskollo för tjejer och ett sommarläger med skogsbruk. På Elmia Wood träffar du lärare och elever från Ryssbygymnasiets skogsprogram i Rottnes monter 808.
 • Tigercat 1185 visades på Elmia Wood 2017, #elmiawood

  Elmia Wood 2017: Åtta hjul och stark motor driver världens största skördare

  Kategorier: Skog
  Prototypen heter Tigercat 1185 och är en skördare från Kanada som förmodligen är den största hjulgående skördaren i världen och visas på #elmiawood.
 • Invasiva arter - seminarium på Elmia Wood, #elmiawood

  Så påverkar invasiva arter skogsmiljön

  Kategorier: Skog
  Under seminariet om invasiva arter visade man hur de påverkar skogsmiljön. Det är viktigt att allmänheten blir varse om hur de ska agera för att bidra till att reducera skadorna som finns i våra skogar, menade föreläsarna. Var och en av oss har stor inverkan på våra skogars hälsa.
 • Elmia Wood 2017 - #elmiawood

  Elmia Wood 2017: 555 utställare från fem kontinenter möter 50.000 besökare från 50 länder

  Kategorier: Skog
  Elmia Wood är världens största skogsmässa som pågår söder om Jönköping den 7-10/6 2017. Mässområdet expanderar i år med ett nytt område inom logistik och virkeshantering. Föreningen Skogen hittar du i monter 344 och SkogsSverige rapporterar från mässan, #elmiawood
 • SkogsSverige rapporterar från Elmia Wood 7-10/6 2017

  Kategorier: Skog
  Den 7-10 juni pågår Elmia Wood i Jönköping - en internationell skogsmässa för hela skogsbranschen. Följ SkogsSverige på webbplatsen skogssverige.se samt på vår Facebook-sida och vårt twitter-konto när vi kommunicerar om #ElmiaWood.