Svårare att ta över när Skogsindex stiger

Written by Gunilla Häggström On the 0 Comments
Skogssällskapets Skogsindex – kvoten mellan marknadspris och avkastningsvärde – har ökat något. Fastighetspriserna har planat ut på en relativt hög nivå, samtidigt som virkespriserna har stagnerat. Det gör det tufft att ta över en skogsfastighet – allt fler väljer nu att sälja släktgården. / Skogssällskapet

Nyhetsarkiv

 • Nytt nummer av SKOGEN

  Ny teknik, skötseltips, koll på virkespriser, reportage om skogens folk, produkttester, vackra bilder – i dagarna landar ett nya fullmatade nummer 11 av den oberoende skogstidningen hos prenumeranterna.
 • Ny skogsmaskin ska effektivisera skogsbruket

  Kategorier: Skog
  Sveaskog visar Sveriges första Timberpro 840 Combo – skogsmaskinen som både avverkar och transporterar skog till bilvägen. / Sveaskog
 • Ponsse vinner Swedish Steel Prize med skogsskördaren Ponsse Scorpion

  Ponsse vinner Swedish Steel Prize 2015

  Kategorier: Skog
  Årets vinnare av det internationella Swedish Steel Prize är finska Ponsse. Företaget vinner priset för sin nya generations skogsskördare, Ponsse Scorpion. Ponsse har använt höghållfast stål för att skapa en revolutionär design som förbättrar både komfort och prestanda. /
 • SkogsSveriges jubileumslogotyp

  SkogsSverige firade 20 år!

  Kategorier: Skog
  I år är det 20 år sedan webbplatsen SkogsSverige lanserades på det då mycket unga internet. Det firades den 16/11 med inbjudna talare och middag i KSLA:s lokaler i Stockholm. Publiken bjöds på tillbakablickar på SkogsSveriges utveckling genom 20 år. Men också blickar in i skogssektorns framtid i den digitala världen.
 • Kalle Karlsson, en av grundarna till SkogsSverige

  Skoglig internetpionjär firar 20 år

  Kategorier: Skog
  I år firar webbplatsen Skogssverige 20 år. "Vi hade ingen aning om vad vi drog igång" sa Kalle Karlsson, en av grundarna, när jubileet firades nyligen hos KSLA i Stockholm.
 • Debatt: Ge besked om skogskontot!

  - Nu vill vi veta hur riksdagens politiska partier ser på förslaget att ta bort skogskontot, skriver företrädare för Norrskog i ett debattinlägg i Svenska Dagbladet. Även tidningen SKOGEN har tidigare påpekat riskerna med ett slopat skogskonto.
 • SkogsSveriges 20-årsjubileum 16/11 2015!

  Kategorier: Skog
  Idag den 16/11 firar SkogsSverige att det är tjugo år sedan verksamheten grundades. Firandet sker i KSLA:s lokaler i Stockholm kl 13-19 och under dagen kommer grundare, tidigare verksamma samt nuvarande organisation berätta den spännande historien om SkogsSverige. Deltagarna får också veta en del om framtiden för SkogsSverige och även för skogssektorns digitala medier. På grund av detta publiceras inga övriga nyheter utan den ordinarie nyhetspubliceringen sker från tisdagen den 17 november. Däremot kan du följa jubileet via våra sociala medier, dvs SkogsSverige på Facebook och på Twitter, #ssv20.
 • Fortbildningsdag vid Orsa Grönklitt gav inspiration under höstlovet

  Under en dag samlades ett tjugotal lärare för att få inspiration och kunskap kring skogen och hur man kan använda den som verktyg för att nå målen i skolan samt fick ta del av tankeväckande information om våra rovdjur. Kursdagen är ett nytt samarrangemang mellan Skogen i Skolan och Rovdjurscentrum, Designtorg Trä och deltagarna var överlag mycket nöjda med dagen.
 • Skogen i Skolan mötte 650 besökare på Skolforum

  Den 26-27 oktober mötte Skogen i Skolans nationella kansli och Region Mälardalen 650 lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare på Skolforum på Stockholmsmässan. Utomhustorget delades med fyra andra aktörer som också använder utomhuspedagogik som metod för att förmedla kunskap om skog och natur. Skolforum besöktes av 7100 besökare där de som besökte oss fick en kasse med våra läroplansanpassade läromedel. Workshopdeltagarna fick prova på ett antal av våra praktiska övningar. Vi tackar alla våra besökare för trevliga möten!
 • Skogen i Skolan mötte 650 besökare på Skolforum

  13487
 • Skogen i Skolan mötte 650 besökare på Skolforum

  13487
 • Skogen i Skolan mötte 650 besökare på Skolforum

  13487