Smartare miljöinformation med Digitalt först

Written by Gunilla Häggström On the 0 Comments
Naturvårdsverket fick av regeringen i dag, den 10 mars, uppdraget att verka för Digitalt först – för smartare miljöinformation. Med en smartare miljöinformation ska det bli enklare att få en helhetsbild så att vi kan möta klimatutmaningen och att nå miljömålen. Det ska bli enklare att använda och förstå informationen som idag samlas in hos myndigheter, kommuner och andra intressenter. / Regeringskansliet
Bild för Gunilla Häggström
Gunilla Häggström
Kommunikationsansvarig SkogsSverige

Nyhetsarkiv

  Annons
 • SkogsSverige rapporterar från Föreningen Skogens Höstexkursion, #hex16

  Kategorier: Skog
  Den 31 augusti - 1 september pågår Föreningen Skogens Höstexkursion. Tillsammans med 20-års-jubilerande Norrskogs Forskningsstiftelse som exkursionsvärd presenteras aktuell skoglig forskning och vi visar exempel på hur resultaten tillämpas. Uppdatera dina kunskaper, nätverka och diskutera skogsbrukets framtid! Forskare, myndighetsrepresentanter, praktiker och politiker möts till diskussion i Jämtlandsskogarna. Följ SkogsSverige på webbplatsen skogssverige.se samt på vår Facebook-sida och vårt twitter-konto när vi kommunicerar om #hex16.
 • Ytterligare kompensation till skogsägare som drabbades av branden

  Kategorier: Skog
  I augusti för två år sedan drabbades Västmanland av den största skogsbranden i modern tid. Många människor led stor skada – hundratals skogsägare drabbades hårt. Mellanskog förmedlar nu ut ytterligare kompensation till de drabbade medlemmarna på tre kronor per kubikmeter virke. Totalt ca 400.000 kronor. / Mellanskog
 • Inbjudan till Jorden & skogen i stan 13 och 14 september #JOSIS16

  I år fyller Jorden & skogen i stan 10 år och vi satsar lite extra! LRF Mälardalen hälsar elever och lärare i årskurs 4-6 välkomna till en lärorik och givande dag – ett unikt tillfälle att uppleva vårt jord- och skogsbruk! Välj den dag som passar dig bäst. Aktiviteten pågår kl. 9-15 vid Berga Naturbruksgymnasium utanför Stockholm och är kostnadsfri. Du träffar oss på Skogen i Skolans Region Mälardalen på #JOSIS16!
 • North Africa monthly import of softwood lumber

  Rapid slowdown in North African lumber import

  Kategorier: Wood
  Softwood lumber import in North Africa from leading exporters in Europe and North America decreased by no less than 38% in June and the trend line is falling further. The lumber import in the Middle East during January-June is down 15% compared to 2015. / Woodstat
 • Skogforsk informerar om gallring på #MellanskogsElmia 2016

  Forskning för hållbara skogar

  Kategorier: Skog
  Deras forskningsresultat är välanvända och har lett till klimatanpassade plantor, lönsamma skogsskötselmetoder. Mycket av detta hittar du på webbplatsen Kunskap Direkt. På #MellanskogsElmia 2016 lärde sig besökarna mer om gallring hos Skogforsk.
 • Arborister och skogshuggare showade på #MellanskogsElmia 2016

  Kategorier: Skog
  Arborister från Norrtälje trädvård visade hur man klättrar när man ska avverka ett träd och skogshuggarna från Kaha Nui Wood Lumberjack Sports Show tävlade i yxkastning och motorsågskapning på ‪#‎MellanskogsElmia‬ 2016 där också publiken fick medverka.
 • Jan Bertholdsson, skatteteknisk rådgivare, LRF Konsult

  När skogen ska ärvas på #MellanskogsElmia 2016

  Kategorier: Skog
  Jan Bertholdsson är skatteteknisk rådgivare på LRF Konsult. Han berättade om vad som är viktigt att tänka på för skogsägare när skogsfastigheten ska skiftas.
 • Skogsforum och Föreningen Skogen på #MellanskogsElmia

  Kategorier: Skog
  Skogsforum är ett forum för skogsägare, skogsbrukare, skogsentreprenörer för utbyte av kunskap och åsikter. Föreningen Skogen är en ideell medlemsförening som också har oberoende tidning. Båda är utställare på #MellanskogsElmia 2016.
 • #MellanskogsElmia - mässan för skogsintresserade i mellansverige

  #MellanskogsElmia: 4100 hektar ska beskogas i brandområdet

  Kategorier: Skog
  Göran Hagerfors, Senior advisor, Skogsstyrelsen och Niklas Fogdestam, virkesområdeschef, Mellanskog berättade om vad som har gjorts efter den stora skogsbranden som bröt ut i Sala, Västmanland den 31 juli 2014. MellanskogsElmia har i år ”Hållbarhet – från klimat till skogsägande”.
 • SkogsSverige rapporterar från MellanskogsElmia

  Kategorier: Skog
  SkogsSverige kommer att rapportera i alla våra digitala medier från MellanskogsElmia den 19-20/8. Skogsmässan som är den största mötesplatsen för det mellansvenska skogsbruket finns på Ösby Naturbruksgymnasium i Saladamm, norr om Sala. Följ SkogsSverige på Facebook och Twitter när vi löpande lägger in aktiviteter från evenemanget och vi kommer under fredagen den 19/8 och lördagen den 20/8 att enbart publicera nyheter om MellanskogsElmia på vår webbplats samt i nyhetsbreven.
 • SkogsSverige ger dig skoglig kunskap

  Kategorier: Skog
  Målet för SkogsSveriges intressenter är att sprida kunskap om skog och att öka rekryteringen till skogssektorn. SkogsSverige förmedlar information om skogssektorn till allmänheten, skogliga studenter och tjänstemän samt opinionsbildare genom våra kommunikationskanaler webbplatsen skogssverige.se, fem nyhetsbrev samt de sociala medierna Facebook och Twitter. / SkogsSverige
 • SkogsSverige firar 20 år 2015-2016

  Tack alla SkogsSveriges läsare!

  Kategorier: Skog
  På drygt fyra år har trafiken fördubblats på SkogsSveriges webbplats och i maj nådde vi ända upp till 71.000 besökare, vilket är "all time high"! Hos oss hittar du skogliga fakta, nyheter och den populära frågelådan där ett nittiotal experter från skogssektorn besvarar dina frågor. Våra mest populära sidor handlar bl.a om Svenska träd, skogliga beräkningar och råd vid stormfällning. Vi sprider skoglig kunskap!